Jazzcafé Zeist gecureerd door Marius Beets (in samenwerking met JAW-Z, Stichting Jazz And World Zeist)

Zondag 13 februari, 15.30 uur
Orangerie, Slot Zeist • Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist

Drie muzikale sparring partners in jazz op hoog niveau met songs uit The American Songbook. Sanna van Vliet is een zangeres die als een van weinigen vocalisten haar stem als instrument kan inzetten als volwaardig improviserend instrument. Haar improvisaties zijn verbluffend en raken de kern van jazz.

Sanna van Vliet – zang, piano
Ed Verhoef – gitaar
Marius Beets – bass

De geldende Corona maatregelen zullen worden gehanteerd.

Ticketverkoop aan de deur:
Volwassenen: 5 euro per persoon
Kinderen t/m 12 jaar: 2,50 euro per persoon

———–

Sanna van Vliet trad onder meer op met Ruud Jacobs, Martijn van Iterson, Frans Elsen, John Engels, Rob van Kreeveld, Beets Brothers, Ferdinand Povel, Ben van den Dungen, Harry Emmery, Eric Ineke, Doug Rainey, Jarmo Hoogendijk, Eef Albers, Wouter Hamel en Joe Cohn. Haar debuut-cd In Sight kwam in februari 2004 uit. Haar tweede cd, A Time For Love, Remembering Shirley Horn, werd door de lezers van het Jazzism Magazine uitgeroepen tot een van de tien beste cd’s van 2007. Ook haar laatste cd, Swing Shift (2016), oogst lovende kritieken. Sanna heeft haar eigen lesmethode ontwikkeld voor vocale improvisatie en is als docente verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. http://sannavanvliet.nl/

Ed Verhoeff is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en actief als freelance gitarist. Hij werkte in zijn 30 jaar carriere met een verscheidenheid aan artiesten en stijlen. Met o.a.
Hein van de Geyn’s baseline, Adam Nussbaum, John Abercrombie, Philip Catherine, The Paul Berner Band, Gerard Presencer, Rick Margitza, Lincoln Goines, het Metropole orkest, Mathilde Santing, Paul van Vliet en Ramses Shaffy. Hij heeft 9 Cd’s als bandleider/ co-leider gepubliceerd. https://www.edverhoeff.com

Kenmerkend voor Marius Beets zijn spel is zijn robuste klank en immense swing en een paar grote oren. Dit uitzonderlijke niveau zag hem al snel optreden met Nederlandse Ikonen uit de jazz zoals Rita Reys en Piet Noordijk maar ook Amerikaanse solisten zoals Johnny Griffin, James Moody, Bud Shank, Gary Bartz, Ronnie Cuber. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende discographie (meer dan 100 titels) opgebouwd met o.a. Herb Geller, Jeff Hamilton, Deborah Brown, Rita Reys, Trijntje Oosterhuis, Peter Beets, Houston Person, Ronnie Cuber en Dave Liebman. Niet alleen als bassist maar ook als componist en arrangeur voor o.a. Amsterdam Sinfonietta, The Stolz Quartet, Residentie Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw, Trijntje Oosterhuis en Deborah Brown zet Marius zijn muzikale stempel.
Als docent contrabas-jazz is Marius verbonden aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. https://mariusbeets.nl