VOLfest op Instagram
Een muzikale wereldreis door de buurt
Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar rond de Vollenhoveflats in Zeist voor een serie bijzondere concerten, jamsessies en muzikale demonstraties.
Maak kennis met muzikanten van over de hele wereld die met hun muziek de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelen. Een muzikale wereldreis op exotische klanken én ontmoet mensen uit de buurt.
Concerten, jamsessies en demonstraties voor kinderen
Iedere weede vrijdagavond van de maand vinden de concerten plaats in het wijkcentrum t’ Volle Hof bij de Torenflat. Overdag geven de musici een muziekdemonstratie voor kinderen op de basisschool De Dreef.
VOL•concerten
Tijd & Locatie
De concerten starten om 20.00 uur in
Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Torenflat, Vollenhove.
Laan van Vollenhove 12 B
3706 AA Zeist
Muziek voor iedereen!
Wij vinden het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en hanteren daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In de ticketshop vind je diverse prijzen waaruit je zelf kan kiezen. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen. Vanaf een entreeprijs van €10 ben je in ieder geval verzekerd van een zitplaats!
Blijf op de hoogte
Perskit
Wil je iets publiceren over VOLfest? Dat waarderen wij enorm!
Neem contact op met info@jaw-z.nl voor meer informatie en/of HR-beeldmateriaal
Vrijdag 09 Februari 2024
Vanessa Kourtesi • zang
Thodoris Ziarkas • lyra, gitaar
Muziek uit Griekenland: uit de Egeïsche Zee en daarbuiten.
Als duet brengen ze muziek van de eilanden in de Egeïsche Zee, Kreta en ook van het vasteland van Griekenland, op reis door de rijke landschappen en geluiden van het land. Lyra, een van de belangrijkste instrumenten die worden bespeeld in de Dodekanesos, weerspiegelt de muzikale uniciteit van het gebied. Van dansen tot luisteren, van melancholie tot opwinding, de muziek is een collectieve reis langs emoties en ervaringen.
Vanessa (Merem, The circle Orchestra,) en Thodoris (Valia Calda, Νancy Mounir, Tom Sochas) komen oorspronkelijk uit Griekenland en wonen nu in Rotterdam. Ze nemen deel aan verschillende projecten in Nederland en internationaal, componeren en treden regelmatig op.
Vrijdag 08 Maart 2024
Muziek uit de Ivoorkust met een Indiase touch
Sekou Diabate • kora, zang
Mark Lotz • fluiten, bansuri
Sekou en Mark brengen Westafrikaanse muziek opgefleurd met viriele klanken van de Indiase Bansuri en andere fluiten. Een reis van Afrika naar India en Europa in een verhalende reis met een spirituele klank.
Sekou Diabate
Als zoon van Amadou Dioubate (muzikant en afkomstig uit een Griot familie) en Mariama Camara (danseres) zit de traditionele West-Afrikaanse muziekcultuur Sekou in het bloed. Zijn internationale carrière begon met een optreden op een groot muziekfestival in Bamako, Mali. Met diverse ensembles, de Guineese groep “Ensemble Instrumental de Guinee”, het “Orkest Kouyate” en “Bafila” tourt hij landen als Mali, Guinee, Algerije, Senegal en Nederland. Hij is nu woonachtig met vrouw en kind in Amsterdam. Naast de traditionele kora bespeelt hij ook de 35-snarige kora in de Nederlandse band ‘Boi Akih’ waarmee hij ook over de hele wereld optredens verzorgt.
Mark Lotz
Multi fluitist en componist Mark Lotz is volgens het toonaangevende Oostenrijkse blad Concerto een van de meest uitmuntende virtuozen op de fluit. Maar er is veel meer. Zijn honger naar muzikale avonturen brengt hem over de hele wereld en realiseert hij samenwerkingen met unieke stemmen in de muziek, die ver van conventioneel zijn, de essentie raken en het leven vieren. Het Indiase blad ‘Newsmantra’ publiceerde “With the use of electronics, extended techniques and voice, Lotz painted a colorful portrait of intense beauty that reflected his life in jazz, classical and world music” en het ‘Los Angeles Jazz Scene Magazine’ benoemde afgelopen jaar als “One of the world’s top jazz flute players.”
Vrijdag 05 April 2024
Alina Sánchez • zang
Jorge Martínez Galán • zang, gitaar, piano
Muziek uit Cuba
Alina & The Galan uit Cuba is een energiek duo dat Cubaanse muziek speelt en je meeneemt naar de straten van Habana. Soms inspireert het je om te dansen en soms raakt het je ziel met rijke en intieme klanken vol gevoel.
Jorge Martinez Galan
Cubaanse singer-songwriter/componist/pianist/koorleider: Jorge Martínez Galán trad op met Antonio Pérez’ Ballet Folklorico De Oriente, werkte met legendarische Cubaanse zangers als Mayito Rivera en Pío Leyva en heeft belangrijke samenwerkingen met Gerardo Rosale, Estrella Acosta, Mark AlbanLotz en het North Sea Jazz Festival gedaan. Daarnaast werkt hij als freelancer, docent en muziekproducer.
Alina Sánchez
Cubaanse zangeres: Alina heeft opgetreden en opgenomen met vele Cubaanse en internationale acts en bands o.a. met JMGMUSIC & FRIENDS. Zandvoortse Courant Zei over haar: “Toen Alina begon met La Esencia del Cubano, gecomponeerd door onze eigen Jorge, wisten we wat een fantastische zangeres Alina Sanchez kan zijn! Ze pakte haar stem als het ware laag voor laag uit! Van helder en een beetje schel naar meer innerlijk warme en diepe klanken die afwisselend geluk, verlangen, verdriet en heimwee van laag naar hoog uitdrukten. Ze heeft een enorme techniek tot haar beschikking en vele klankkleuren. Gewoonweg prachtig!”
Vrijdag 17 Mei 2024
Muziek uit Turkije
Mehmet Polat • ud, zang
Meester ud speler Mehmet zijn solo recitals zijn altijd gekenmerkt van een diepe concentratie en muziek die je recht in het hart raakt. Turkse folklore en eigen composities verweven in een groot verhaal van en voor mensen.
Mehmet Polat is een ud-solist, componist en ensembleleider met een internationale carrière. Hij combineert verschillende muzikale genres met zijn Alevi Spiritualisme, Anatolische volks muziek en Ottomaanse klassieke muziek. In zijn improvisaties, composities en zijn eigen kijk op verschillende muziekstijlen is Mehmet voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Mehmet heeft een unieke nieuwe linkerhandtechniek ontwikkeld en een ud ontworpen met twee extra bassnaren om het bereik en de functie van zijn instrument te vergroten.
Vrijdag 14 Juni 2024
Khorshid Dadbeh (Iran) • Tanbour, Tar, Setar, Baglama
Lucie Lelaurin (Frankrijk) • flutes, duduk
Modale Muziek uit Iran
Duo Hamraaz speelt muziek geïnspireerd door traditionele muziek van de modale Irans en Armense Makam muziek waarmee ze zijn opgegroeid. Maar zij gaan ook een gesprek aan met andere culturen in modale muziek. Een performance van Haamraaz haalt zijn inspiratie uit de schoonheid van modaliteit, het dynamische karakter van Duduk en fluit, en rijke ritmes afkomstig van slagen van Tanbour, Tar.
Khorshid Dadbeh
groeide op in een artistiek gezin en begon haar professionele activiteiten toen ze nog maar 16 jaar oud was en optrad met het Shams Ensemble. Zij trad op met artiesten als Keykhosro Pournazi en Homayoun Shajarian en nam deel aan verschillende culturele evenementen en bekende concertzalen zoals Fez Festival of World Sacred Music en Theatre de la Ville. Khorshid en haar broer Sepand richtten in 2012 het Jansouz Collectief op. Ze noemden hun Collectief Jansouz, naar de artistieke naam van hun grootvader, een gerenommeerd maestro op het gebied van zang en de culturele geschiedenis van de Iraanse cultuur; sindsdien spelen ze composities en improvisaties uit de muziek van Iran. Korshid ging naar het conservatorium van Teheran, behaalde een bachelor in het uitvoeren van Tar en voltooide haar muziekstudie met een master aan Codarts-University for the Arts (Nederland).
Lucie Lelaurain
groeide op in de traditionele muziek van de Auvergne, waar ze fluit en draailier speelde. Na haar studie aan het conservatorium “Music Halle” in Toulouse besloot ze twee jaar in Istanbul door te brengen, waar ze zich verdiepte in de modale muziek van het Midden-Oosten door de Duduk te leren. Bij haar terugkeer in Europa sloot ze zich aan bij het Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar ze momenteel muziek uit het Midden-Oosten studeert.
Grande Finale: Zondag 07 July 2024
Het eerste Wereldmuziekfestival van Zeist!
Muziek uit alle delen van de wereld.
15:00-18:00 uur
De entree is gratis, reserveren is niet nodig.
Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om lekker te zitten of reserveer met een donatie van af €10 een zitplaats.
Tussen de optredens door
➢ Hapjes van buurtkoks uit de mobiele keuken
➢ Exotische lekkernijen van buurtbewoners
VOL•festival
15:00 – 18:00 @ Ontmoetingsplein Vollenhove, Naast de Weggeefwinkel, Laan van Vollenhove 2191, Zeist
Blijf op de hoogte
al gespeelde VOL•concerten
Grande Finale: Zondag 27 augustus 2023
Het eerste Wereldmuziekfestival van Zeist!
Muziek uit Cuba, India en Sudan.
15:00-15:40 Osama Melegi
Sudaneese muziek
16:10-16:50 Mandala Tribe
Zuid Indiase muziek met een elektronische touch
17:20-18:00 Tumbao Cubano
Een ‘Cuban All Star’s ensemble’ met Cubaanse son
De entree is gratis, reserveren is niet nodig.
Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om lekker te zitten of reserveer met een donatie een zitplaats.
Tussen de optredens door
➢ Hapjes van buurtkoks uit de mobiele keuken
➢ Exotische lekkernijen van de Mansaram en Mohan families
VOL•festival
15:00 – 18:00 @ Ontmoetingsplein Vollenhove, Naast de Weggeefwinkel, Laan van Vollenhove 2191, Zeist
Blijf op de hoogte
Zondag 27 augustusi 2023
15:00 • Osama Meleegi Trio
Osama Meleegi- ud, zang
Shihab Sharhabeel – bass gitaar
Johan Maaskaer – percussie
Osama Meleegi is een fantastische percussionist uit Sudan. Wat weinig mensen weten is dat hij een fantastische ud speler is. Osama studeerde aan de Muziekfaculteit in Soedan en is lid van de Omdurman Artists Union. Met zijn trio speelt hij traditionele Afrikaanse en Sudanese muziek.
16:10 • Mandala Tribe
Shashwathi Jagadish – zang
Heiko Dijker – tabla
Stefan Schmid – keyboards
Mark Lotz – fluiten
Karnatische Zuid Indiase muziek die komt met een jeukende elektro-akoestische klank met een spirituele touch.
Mandala Tribe is een ensemble dat met elektronische klanken Indiase muziek met jazz combineert. Als het ware decoderen zij Indiase Raga’s in dynamische beats en harmonieën.
Mixed World Music zei over hun optreden op de Music Meeting in Nijmegen: “Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn. Precies wat het Music Meeting Festival voorstaat.”
17:20 • Tumbao Cubano
Alberto ‘Molote’ Munoz – zang, trombone
Jorge Martinez Galan – zang, gitaar
Pedro Pardo – zang, bas
Oscar Lorient – zang, percussie
Tumbao Cubano is een kwartet met authentieke Cubaanse muziek, geleid door Alberto “Molote” Muñoz. Molote is een voormalig lid van de bands Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. Tumbao Cubano speelt een verscheidenheid aan muziekgenres, van dansritmes tot luisterliedjes, allemaal met de authenticiteit en smaak van Cuba. Met hun toewijding om de rijke muzikale traditie van hun land te behouden, neemt Tumbao Cubano u mee op een onvergetelijke muzikale reis die u het gevoel geeft dat u in Havana bent.
We sluiten onze bijzondere concertreeks af met het tweede Wereldmuziekfestival van Zeist op het Ontmoetingsplein in de wijk Vollenhove. Vanaf 15:00 kan men kosteloos luisteren naar muziek uit diverse windstreken.
Programma
Tussen de muzikale optredens door is wat te eten en drinken. Zo bereiden een aantal buurtkoks overheerlijke hapjes in de mobiele buitenkeuken.
Reserveer een stoel
De toegang is vrij. Reserveren is niet nodig. Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om prettig te zitten en kom genieten van de muziek en de buurt. Wel is het mogelijk om een stoel te reserveren.
Doe een donatie
Heb je genoten van de concerten en wil je VOLfest steunen met een donatie? Voeg dan een of meerdere donatietickets toe aan je reservering.
Vrijdag 09 juni 2023
Shaza Hayek • zang
Jan Wouter Oostenrijk • kwartoongitaar
Klassieke en populaire muziek uit Damascus, Syrië
Shaza Hayek is een van de beste vertolkers van het klassiek Arabische genre, ze zingt over verlies, hoop en liefde, waaronder stukken van Fayrouz.
Ze word daarbij begeleid door gitarist Jan Wouter Oostenrijk die als geen ander het Arabisch muziek idioom en Jazz weet te versmelten, hij maakt daarbij gebruik van bijzondere eigen ontwikkelde kwart-toon gitaren.
Shaza Hayek
Zangeres Shaza Hayek studeerde Oosterse Klassieke Zang aan het conservatorium van Damascus. Ze treedt regelmatig op in Europa en in Arabische landen. Vijf jaar geleden vluchtte ze met haar gezin uit Syrie naar Nederland. Zowel in haar vaderland als in Nederland kan zij gerekend worden tot een van de beste zangeressen in dit genre. Ze zingt over verlies, hoop en liefde.
Jan Wouter Oostenrijk
Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij eigen kwart-toon gitaren waarmee hij geënt op traditie Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse microtonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten muziekculturen schijnbaar moeiteloos tot een geheel.
Vrijdag 12 mei 2023
Opzwepende Marokkanse popmuziek met het Orcestra Anassim
Adil Fasi – zang
t.b.a. • percussie
t.b.a. • keyboard
Annasim speelt een mengeling van populaire oriëntaalse muziek. Raï en Chaabi. Chaabi is in het Marokkaans de algemene benaming voor popmuziek. Het woord betekent ‘volk’ of ‘ mensen’. Raï is een mix van oriëntaalse muziek met Franse popmuziek, traditionele muziek, rap, R&B en hiphop. Raï wordt in de jaren negentig bijzonder populair onder Marokkaanse immigrantenkinderen, wat in veel West-Europese landen tot eigen scenes leidt. Anassim komt met hun eigen variant. Zij spelden met groot success op het Buurtfeest van Zeist afgelopen jaar. Nu op het VOLfest in een intiemere setting. Muziek om volop mee te dansen.
Chaabi betekent ‘volk’ of ‘mensen’ en kan diverse muziekstijlen betreffen. Muziek die een directe afgeleide is van de populaire popmuziek uit Libanon en Egypte, gespeeld op een Marokkaanse bas en een luit. Een mix van diverse Arabische, Europese en Afrikaanse invloeden en waarbij de zang een belangrijk element vormt.
De andere popsoort die veel in Marokko wordt gehoord, is de raï. Aan het begin van de twintigste eeuw spelen herders in Algerije, nabij de liberale en losbandige stad Oran, melancholieke fluitmuziek om de tijd te doden, waarbij ze continu raï roepen, wat zoiets als ‘naar mijn mening’ betekent. De hoeren in de stad pikken de muziek al snel op om hun eigen sores mee te bezingen. Dit tot onvrede van de autoriteiten, die nog eens in grootte toeneemt als een hele generatie jongeren zich over de muziek ontfermt. Met elektrische gitaren, synthesizers en beatboxen bezingen jongens (chebs) en meisjes (cheba’s) alles wat officieel in de doofpot moet blijven en bereiken daar ware sterstatus mee. Met dit commerciële succes ontwikkeld zich ook een meer romantisch ingestelde vorm van raï, die van iedere vorm van protest gespeend is. Ondanks dat lanceert de Algerijnse Islamitische partij een campagne tegen het genre. Als Algerijnse fundamentalisten dan ook nog eens aan het liquideren slaan van raï-kopstukken, duikt het genre zelf terug naar de underground, terwijl het merendeel van op de dodenlijst staande sterren de wijk naar Parijs neemt.
Vrijdag 14 april 2023
Jalli Lamin Kuyate (Gambia) – kora, vocals
Mark Lotz (Germany) – bansuri, flute
Met zang, de Afrikaanse harp (kora) en bamboefluiten roepen Lamin en Mark een magische wereld van spirituele trance op. Voor beiden is de wereld hun thuis en die delen ze graag.
Het geluid Afrikaanse cora in combinatie met de Indiase bansuri gewoonweg betoverend met een magische sonoriteit, intimiteit en dynamiek. De muziek weerspiegelt Afrika, India, Jazz, improvisatie maar bovenal is het een viering van het leven.
Lamin kreeg cultuur met de paplepel ingegoten: reeds vanaf zijn vijfde volgde hij de opleiding tot koraspeler. Hij is een echte ‘jalli’ (griot), d.w.z. iemand die de geschiedenis door middel van zang en muziek doorgeeft. Vanaf 1996 woont Lamin Kutayeh in Nederland en hij trad met zijn Jalliya Ensemble op op vele festivals en vele podia, zoals het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Melkweg, Philips Centrum of ip televisie met Podium Witteman.
Mark is een multi fluitist en componist die is opgegroeid in Thailand en Oeganda. Zijn honger naar muzikale avonturen brengt hem over de hele wereld, waar hij uiteenlopende tradities verkent en herdefinieert. Altijd op zoek naar samenwerkingen met unieke stemmen in de muziek. Verre van conventioneel, raakt hij hierbij de essentie en viert volop het leven.
17 Maart 2023
Daniel Okikor (Uganda) • voice, mbira, african harp
Authentieke muziek uit de dorpen van Uganda
Daniel Okikor is een Oegandese muzikant uit Utrecht. Met zijn muziek heeft Daniel wereldwijd gereisd. Een muzikant met als doel tribale muziek te archiveren vanuit zijn roots in Oeganda. Daarnaast is Daniel ook een gedreven activist die met zijn ‘Beats Of Hops Africa’ een veeltal sociale projecten in Uganda realiseert zoals het bouwen van huizen en hulp en educatie voor kinderen.
17 Februari 2023
Monir Goran (Irak) – ud, gitaar
Baban Kirkuki (Irak) – verhalen en poezïe
Een avond in muziek in combinatie met verhalen en poezïe. Monir en Baban horen wat zij voelden toen ze hun stad Kirkuk moesten verlaten. En wat ze hebben meegemaakt tijdens hun vlucht naar Nederland. Deze herinneringen vertellen ze met gedichten, verhalen en veel muziek.
Baban Kirkuki groeide op in Kirkuk, waar hij Arabische taal- en letterkunde studeerde. Op zestienjarige leeftijd begon hij met het schrijven van poëzie. In 1999 vluchtte hij, Baban woont en werkt nu Utrecht In 2006 verscheen zijn eerste dichtbundel in het Nederlands.
Monir Goran speelt sinds zijn kindertijd in het Irakese Kirkuk gitaar en oed, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool.
20 Januari 2023
Duygu Alkan (voice)
Erol Leenhouts (oud)
Songs from Istanbul • Classical & Traditional Turkish music
Duygu Alkan is een in Nederland gevestigde zangeres van klassieke Turkse muziek. Duygu heeft inmiddels twee solo albums gepubliceerd en was genomineerd voor drie prestigieuze Award nominaties. Gedurende haar muzikale carrière heeft Duygu opgetreden in gevestigde zalen in Europa en het Midden-Oosten en heeft ze een EP-album gedeeld met prominente muzikanten. Ze studeerde aan het Turkse muziekconservatorium van de Ege Universiteit en voltooide haar master aan de Codarts Universiteit in Rotterdam.
Grande Finale: Zondag 10 Juli
Het eerste Wereldmuziekfestival van Zeist!
Muziek uit Suriname, Gambia, Portugal, Kaapverdië en Brazilië.
15:00-15:40 Surmala Ke Nishana
Surinaamse/Hindoestaanse muziek
16:10-16:50 Gambia Calls
Gambia / India / Germany
17:20-18:00 Cacha Mundinho
Cabo Verde / Brazilië / Portugal
De entree is gratis, reserveren is niet nodig.
Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om lekker te zitten of reserveer gratis een zitplaats.
Tussen de optredens door
➢ Dansworkshop
➢ Hapjes van buurtkoks uit de mobiele keuken
➢ Exotische lekkernijen van de Mansaram familie
VOL•festival
15:00 – 18:00 @ Ontmoetingsplein Vollenhove, Naast de Weggeefwinkel, Laan van Vollenhove 2191, Zeist
Blijf op de hoogte
Zondag 10 Juli 2022
Cacha Mundinho Quartet
Joana Almeida (Portugal) – zang en gitaar
Maripepa Contreras (Spanje) – hobo
Bence Huszar (Hongarije) – cello
Sjahin Tijdens (Turkije/Nederland) – percussie
Het Cacha Mundinho Quartet is ontstond tijdens jamsessies van muzikanten uit dezelfde buurt in Amsterdam Noord. Sinds de lockdown van de culturele sector op 13 maart 2020 van start ging, is Cacho Munidinho bezig geweest met deze nieuwe formatie, met als doel de rijke Portugeestalige muziekculturen met elkaar te verbinden.
Het woord “cacha” komt van Kaapverdiaans creools en is een verbastering van “catch”, ‘mundinho’ komt van mundo en betekent “kleine wereld”. Cacha Mundinho betekent dus “Vang een kleine wereld“.
Gambia Calls
Jalli Lamin Kuyateh – cora (Gambia)
Tarang Poddar – tabla (India)
Mark Lotz – fluit (Duitsland)
Een ontmoeting van drie wereldmuzikanten in een magische klank en haast spirituele trance.
De klank Afrikaanse cora in combinatie met Indiase tabla is gewoonweg betoverend, door Indiase Bansuri toe te voegen krijg je echt een magische klank, intimiteit en dynamiek. De muziek weerspiegelt Afrika, India, Jazz, improvisatie maar bovenal wordt het publiek meegenomen in een verhaal over de viering van het leven.
SURMALA KE NISHANA
Baithakgana van de Gebroeders Mansaram
Ashok Mansaram – zang, harmonium
Radjesh Mansaram – Dholak
Vashisht Mansaram – Dantaal
De gebroeders Mansaram en nu ook hun zoon Vashist hebben muziek met de paplepel ingegoten gekregen hun familie van vader en moederkant waren allemaal musici. Een spetterende locale act met Surinaamse/Hindoestaanse muziek!
We sluiten onze bijzondere concertreeks af met het allereerste Wereldmuziekfestival van Zeist op het Ontmoetingsplein in de wijk Vollenhove. Vanaf 15:00 kan men kosteloos luisteren naar muziek uit diverse windstreken.
Programma
Om 15:00 openen de gebroeders Mansaram en zoon Vashisht het festival met hun Surinaams-Hindoestaanse muziek op harmonium, Dholak en Dantaal. Iets na 16:00 speelt Gambia Calls; Lamin Kuyate, Tarang Poddar & Mark Lotz laten een betoverende mix van Afrikaanse en Indiase muziek op cora, tabla en bansuri horen. Het festival wordt afgesloten door het Cacha Mundinho Quartet. Zij spelen met zang, gitaar, hobo, cello en percussie een mix van Braziliaanse, Kaapverdiaanse en Portugese muziek.
Tussen de muzikale optredens door zijn er activiteiten zoals een introductie in baithakgana en bollywooddans en er is wat te eten en drinken. Zo bereiden een aantal buurtkoks overheerlijke hapjes in de mobiele buitenkeuken en zal Daans Droom aanwezig zijn met haar exotische lekkernijen.
Reserveer een stoel
De toegang is vrij. Reserveren is niet nodig. Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om prettig te zitten en kom genieten van de muziek en de buurt. Wel is het mogelijk om gratis een stoel te reserveren.
Doe een donatie
Heb je genoten van de concerten en wil je VOLfest steunen met een donatie? Voeg dan een of meerdere donatietickets toe aan je reservering.
Vrijdag 20 Mei 2022
Hamid Reza Behzadian (Iran) – slide gitaar, harmonica
Kinsmit (Nederland) – gitaar, zang
De Iraanse slidegitarist en mondharmonicaspeler Hamid Reza Behzadian en de Nederlandse singer-songwriter Remco Jacobs (ook bekend als Kinsmit) ontmoetten elkaar in het Culture Shock-project van “De Voorkamer”, waar ze waren gevraagd om in één dag samen een nummer te schrijven. Het was de ontdekking van een gedeelde liefde voor poëzie, blues en wereldmuziek en het begin van hun project waarin ze liedjes componeren op basis van het gedicht ‘The footprints of the water’ van de Perzische moderne dichter Sohrab Sepehri. De woorden van het gedicht komen tot leven in hun delicate liedjes waarin thema’s als leven, liefde en dood versmelten tot pakkende bluesy klanken en oriëntaalse melodieën.
Vrijdag 15 April 2022
Martin de Ruiter (Nederland) – Bandeon
Beatriz Aguiar – (vocals)
Tango is hét levenslied van de Rio de la Plata; het gebied rond de twee havensteden Buenos Aires (Argentinië) en Montevideo (Uruguay); vooral gespeeld, gezongen en gedanst in de havens en achterbuurten. Wanneer de bandoneón (een van origine Duitse trekharmonika) rond 1900 in de haven van Buenos Aires aankomt, verandert die de tango in de ritmische, gepassioneerde muziekstijl zoals we die nog steeds kennen; en inspireert zo talloze dichters tot het schrijven van tangoteksten die het leven in de Rio de la Plata in alle kleuren en emoties beschrijven.
In dit concert vertolkt de Uruguayaanse zangeres Beatriz Aguiar deze tango’s over passie, verdriet, noodlot en geluk, begeleid door de Nederlandse bandoneonist Martin de Ruiter.
Beatriz Aguiar (Uruguay) maakte drie solo-albums en is zangeres bij Trasnoche, het Tango-quintet van de in Nederland wonende bandoneonist Santiago Cimadevilla, en de International Citrus Band (ICB). De muziek van deze band weerspiegelt de achtergronden van de leden: naast Uruguay zijn dat Baskenland, Cantabrië en Syrisch Koerdistan. Zij heeft opgetreden in Londen-Canada, Mexico City, Mexico, Italie, Belgie, en het Nederlandse Bimhuis en Concertgebouw.
Martin de Ruiter (Nederland) speelde onder andere met het Nederlands Blazersensemble, Nederlands Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest en werkte mee aan theaterproducties bij o.a. Het Nationale Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Hij stond op podia in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en Argentinië, en speelde de solo-bandoneón in de tango-opera ‘Maria de Buenos Aires’ van Astor Piazzolla in uitvoeringen in Nederland en Japan. Afgelopen november voltooide hij ‘Canticum Canticorum’; een compositie voor gemengd koor, sopraan, bandoneón en strijkers. Dit stuk gaat komend jaar in première.
Vrijdag 18 Maart 2022
Shashwathi Jagadish (India) – Carnatische zang
Heiko Dijker (Nederland) – Tabla
Wegens ziekte wordt het concert van BAIMA vervangen met mystieke klanken uit INDIA.
Wij zijn ontzettend dat deze top act kon inspringen.
Shashwathi Jagadish was pas vijf jaar oud toen ze door haar grootmoeder werd geïnspireerd om te gaan zingen. Op zevenjarige leeftijd begon zij formeel met haar studie van Carnatische muziek onder de hoede van Shri Neyveli Ganeshan. Later vervolgde zij haar studie van deze Zuid Indiase klassieke muziek onder begeleiding van Smt. Vijaylakshmi Subramaniam and Kalaimamani Smt. Bhushany Kalyanaraman. Momenteel is zij student van Shri. A K S Murali. Wij zijn trots en vereerd dat wij deze rijzende ster te mogen verwelkomen op VOLfest!
Zij word begeleid op tabla door Heiko Dijker. Heiko’s spel wordt gekenmerkt door enthousiasme en energie, diepgaande kennis en ritmische poëzie. Na jaren van traditionele training in India, wonend in een kleine lemen hut en heilige beoefening in de Himalaya, bleef hij leren bij grootmeester Faiyaz Khan. Heiko is eenmiddels een legendarische pionier en producer in Indiase muziek in combinatie met andere stylen.
Samen maken zij deel uit van het Mandala Tribe ensemble.
https://www.lotzofmusic.com/portfolio-item/mandala-tribe/
http://indianmusiccircle.com/Heiko_Dijker.html
https://www.facebook.com/singer.shashwathi/
Vrijdag 18 februari 2022
Göksel Yilmaz (Turkey) – saz, ud, guitar
Funda Yilmaz (Turkey) – vocals
Beter bekend van zijn 5 koppige Göksel Yilmaz Ensemble zal Göksel deze keer als duo spelen met de zangeres van zijn ensemble Funda Yilmaz. Ze zullen liederen ten gehore brengen gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch. Eigen composities van Göksel maken ook deel van het repertoire. Göksel bespeelt naast de klassiek gitaar ook de saz en de ud.
Dit is het verplaatste concert van vrijdag 17 december. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.
Om iedereen van een plek te voorzien vindt dit concert plaats in twee sessies: namelijk om 19.00 uur en om 20:30 uur.
Vrijdag 19 november 2021
Ivm ziekte wordt dit concert nu gespeeld door Sofia en Perikles.
Pericles Makris (Griekenland) – gitaar, zang
Sofia Spinoula (Griekenland) – zang
Sofia en Pericles nemen ons mee in een muzikale reis rond Griekenland en de Middellandse Zee. Zij spelen authentieke Griekse muziek vormen zoals “Rebetika” en “Entechno”. Rebetiko is Griekse stedelijke muziek, met zijn hoogtijdagen in de jaren ’30. Het vindt zijn oorsprong in de Griekse gemeenschappen in Anatolië (Turkije) en mixt Anatolische en oosterse roots met westerse invloeden. Entechno is het populaire Griekse muziekgenre met elementen uit Griekse volks- en westerse muziek. Enkele van de meest onderscheidende componisten van entechno zijn M. Theodorakis en M. Hatzidakis.
Vrijdag 15 oktober 2021
Jalli Lamin Kuyate (Gambia) – kora, vocals
Mark Lotz (Germany) – bansuri, flute
Met zang, de Afrikaanse harp (kora) en bamboefluiten roepen Lamin en Mark een magische wereld van spirituele trance op. Voor beiden is de wereld hun thuis en die delen ze graag.
Het geluid Afrikaanse cora in combinatie met de Indiase bansuri gewoonweg betoverend met een magische sonoriteit, intimiteit en dynamiek. De muziek weerspiegelt Afrika, India, Jazz, improvisatie maar bovenal is het een viering van het leven.
Baima 18 maart (canceled)
Sandhya Sanjana (India) – zang
Midu Akhrif (Marocco) – Percussie/hang/zang
Luis Perillo (Brazilië) – Percussie/berimbau/zang
Baíma is een trio bestaande uit Midu Akhrif (Marokko, percussie/hang), Luis Perillo (Brazilië, percussie, berimbao) en zangeres Sandhya Sanjana (India). het verkent groovy combinaties van Braziliaanse, Indiase en Marokkaanse muziek. Het repertoire bestaat een speelse mix van eigen werk en traditionele composities – het is moeilijk om stil te blijven zitten bij deze vrolijke klanken!
Sandhya Sanjana (India) – vocals
Sandhya Sanjana is een zangeres uit Mumbai, India. Ze is een van de eerste Indiase zangers die heeft geëxperimenteerd met het combineren van klassieke Indiase zang met hedendaagse westerse stijlen. Haar carrière begon op jonge leeftijd en ze verscheen op meer dan 30 albums van verschillende genres.
Midu Akhrif (Morocco) – Percussion/hang/vocals
Midu is een percussionist in verschillende bands met vooral Noord Africaanse, Brazilians, Flamenco, klassieke Arabische Soufi and RAI muziek. Hij werkte met Hakim van het Sesame Straat TV programma.
Luis Perillo (Brazil) – Percussion/berimbau/vocals
Begon zijn muzikale carrière in de plaatselijke fanfare in Itauçu, Brazilië op 10-jarige leeftijd met het spelen van snaredrum. Al snel kwam hij in aanraking met de Braziliaanse percussie zoals de Pandeiro, berimbau, repenique, tamborim. Aangekomen in Nederland speelde hij met verschillende soorten bands zoals treme terra, Lilian viera, Ghasem Batamuntu en anderen. Hij heeft nu zijn eigen band die zijn eigen liedjes speelt en zingt.
JAMpot sessions
VOL•kinderconcerten
Een Initiatief van de Stichting Lotz Of Music mogelijk gemaakt door Gemeente Zeist, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Carel Nengerman Stichting, van Tellingen Pul Stichting.
List Title 1
List Title 2
List Title 3